Laat uw
review achter!

Auto Reparatie

Wilt u uw Auto laten repareren in Lemelerveld? Bij universeel Autobedrijf Van Ewijk kunt u terecht met alle auto’s en automerken voor een passende reparatie. Bij ons kunt u rekenen op uitstekende service, transparantie, kwaliteit, garantie en scherpe tarieven.

Waarom door Autobedrijf Van Ewijk uw auto laten repareren?


  • Goed opgeleide en vakkundige Monteurs
  • Al méér dan 35 jaar een ervaren en betrouwbaar
  • BOVAG Autobedrijf
  • Ook voor reparaties van uw camper en bedrijfswagen
  • Onderhoud & reparatie volgens de strikte fabrieksvoorschriften om uw veiligheid en comfort te garanderen
  • Onze klanten waarderen ons met een 4,8/5!

Een greep uit onze Auto reparatie diensten

distributieriem-vervangen

Distributieriem vervangen

Bij Autobedrijf Van Ewijk Lemelerveld hebben we ruime ervaring en expertise in het vervangen van distributieriemen. Deze essentiële onderdelen zorgen ervoor dat de motor van uw voertuig soepel blijft functioneren. Na verloop van tijd en kilometers kan de distributieriem verslijten en zelfs scheuren of breken, wat kan leiden tot ernstige motorschade en hoge reparatiekosten. Als preventieve maatregel adviseren fabrikanten om de distributieriem te vervangen na een bepaald aantal kilometers of jaren. Bij ons autobedrijf voeren ervaren monteurs deze complexe taak met zorg en professionaliteit uit. Hierbij hanteren we de juiste specificaties van de fabrikant.

remmen-vervangen

Remmen vervangen

Het vervangen van auto remmen is essentieel voor het onderhoud van uw voertuig en de veiligheid op de weg. Remmen zijn een van de belangrijkste veiligheidsvoorzieningen in een auto en moeten worden vervangen wanneer ze versleten zijn. Tekenen van versleten remmen zijn onder andere een schurend of piepend geluid tijdens het remmen, een zachter rempedaalgevoel en een langere remweg. Bij het vervangen van de remblokken is het verstandig om ook de remschijven te inspecteren. Regelmatig vervangen van remmen is cruciaal om de veiligheid van uzelf en andere weggebruikers te waarborgen. Bij Autobedrijf Van Ewijk zorgen onze monteurs voor professioneel onderhoud en vervanging van remmen, inclusief het vernieuwen van remvloeistof en het ontluchten van het remsysteem.

ruitenwissers-vervangen

Ruitenwissers vervangen

Het is belangrijk om ruitenwissers regelmatig te vervangen zodra tekenen van slijtage optreden of ze niet goed meer functioneren. Over het algemeen wordt aanbevolen om ruitenwissers elke zes tot twaalf maanden te controleren en indien nodig te vervangen. Wanneer ruitenwissers geluid maken of strepen achterlaten op de voorruit, is het tijd om ze te vervangen. Bij Autobedrijf Van Ewijk kunnen onze monteurs u informeren over de juiste ruitenwisserbladen voor uw merk en model auto en deze voor u vervangen. Het regelmatig vervangen van ruitenwissers is essentieel voor een helder zicht en veilig rijden, vooral bij slecht weer.

accu-vervangen

Accu vervangen

U kent het vast wel of heeft het vast wel eens gehad? U wilt ‘s morgens uw auto starten en deze komt maar moeilijk op gang. Grote kans dat uw accu dan niet meer naar behoren werkt. Gemiddeld gaat een accu ongeveer 6 jaar mee. Maar maakt u veel korte ritjes? Dan is de werking nog minder! 33% van de autopechgevallen wordt veroorzaakt door een kapotte accu. Voorkom dat u stil komt te staan met een kapotte accu en laat deze tijdig nakijken. Bij Autobedrijf Van Ewijk kunnen we uw accu testen op de juiste werking. Onze monteurs kunnen u adviseren in het wel of niet vervangen van uw accu en de beste opties.

uitlaat-vervangen

Uitlaat vervangen

Het uitlaatsysteem van uw auto bestaat uit meerdere delen. De achter demper is het meest voorkomende deel van de uitlaat dat gaat roesten. Dit kan komen door condensvorming in de uitlaat die niet verdampt tijdens korte ritjes. Hierdoor kan roestvorming van binnenuit ontstaan, waardoor de uitlaat kan doorroesten of niet meer lekdicht is. De vervanging van uitlaatdelen is een speciale klus die wij graag voor u verzorgen.

autoruit-vervangen-van-ewijk-lemelerveld-1

Autoruit vervangen

Heeft u lichte schade, zoals een sterretje in de voorruit? Dan kan dit vaak nog prima gerepareerd worden. Kom wel zo snel mogelijk bij ons langs, want een sterretje kan zomaar in een barst veranderen, en dan is het meestal nodig om de hele ruit te vervangen. Bij een oppervlakkige beschadiging, waarbij de folie in de ruit niet is geraakt en er geen sterpunten zichtbaar zijn, is het soms niet eens nodig om een ruitreparatie uit te voeren. Kom bij twijfel gerust bij Van Ewijk in Lemelerveld: wij bekijken de schade en ondernemen actie als dat nodig is.

olie-verversen

Olie vervangen

Het tijdig vervangen van de olie van uw auto is essentieel voor een goede autoverzorging en voorkomt negatieve invloed op de prestaties en onnodige reparatiekosten. Het regelmatig vervangen van de olie zorgt voor verbeterde motorprestaties, verlengt de levensduur van de motor, bevordert de brandstofefficiëntie en vermindert de kans op motorstoringen. Verse olie zorgt voor een goede smering van de motoronderdelen, vermindert wrijving en houdt de motor soepel en responsief. Dit resulteert in een soepelere acceleratie en een betere brandstofefficiëntie. Bovendien beschermt schone olie de motor tegen slijtage en schade, wat de levensduur verlengt en kostbare reparaties voorkomt. Het regelmatig vervangen van olie verwijdert ook vervuilende stoffen, waardoor de kans op mechanische problemen afneemt en uw voertuig betrouwbaar blijft.

filters-vervangen

Filters vervangen

In uw auto zitten verschillende filters gemonteerd en deze moeten regelmatig vervangen worden. Deze hebben allemaal een andere functie. De meest voorkomende filters zijn: het brandstoffilter (voor een schone brandstoftoevoer naar de motor), luchtfilter (voor schone lucht naar de motor) en een interieurfilter (voor schone lucht in uw interieur). Met name het interieurfilter is voor uw eigen gezondheid belangrijk om tijdig (elke 20.000 km) te vervangen. Dit pakken wij standaard voor u mee tijdens het grote onderhoud aan uw auto.

Bougies vervangen

In elke benzinemotor zitten bougies. De bougie is onderdeel van het ontstekingsmechanisme. Deze zorgt voor een ontsteking van de samengeperste en gefilterde lucht en benzine. Dit gaat uiterst nauwkeurig en is dan ook cruciaal voor een perfecte verbranding. Dit betekent dat een verkeerde of niet goed werkende bougie kan lijden tot minder efficiënt verbruik of zelfs onnodige extra slijtage aan de motor. Bougies hebben geen vastgelegde levensduur, echter wordt de grens vaak gesteld dat ze na ongeveer 50.000 tot 100.000 kilometer aan vervanging toe zijn.

Aanvullende diensten van Van Ewijk Lemelerveld

auto-onderhoud-van-ewijk-lemelerveld

Auto onderhoud

auto-onderhoud-van-ewijk-lemelerveld-1

Autogarage

apk-van-ewijk-lemelerveld-omgeving-raalte-dalfsen

APK

Veelgestelde vragen

Onthoud dat het negeren van waarschuwingslampjes op het dashboard van uw auto riskant kan zijn en kan leiden tot ernstige mechanische problemen of zelfs ongevallen. Het is altijd het beste om onmiddellijk actie te ondernemen om het probleem op te lossen en ervoor te zorgen dat uw voertuig veilig blijft om in te rijden.
Ja, dat is mogelijk via de volgende link: https://autovanewijk.nl/afspraak-maken/
De kosten voor een standaard APK bedragen € 59,-. Wel willen wij adviseren om de fabrieksintervallen te hanteren om op een prettige manier gebruik te kunnen blijven maken van uw auto. APK keuring is geen onderhoud.
roy-autobedrijf-van-ewijk-lemelerveld

We staan voor u klaar!

Met de juiste tools en een verse bak koffie. Maak direct een afspraak.